Missing Textures?

21 posts / 0 new
Last post
med5553's picture
med5553
Joined:
2018-07-20 20:23
Last seen:
2 years 6 months ago

Hello,
Wanted to try something new in Morrowind so I downloaded this mod today. I registered the bsi and I think downloaded everything. I use Open MW. I made a new character, went to Vivic and then took a boat to the new land. The link is to pictures of what I found, I also tried attaching them to this post.
https://imgur.com/a/qMoEAn5
I think I am missing textures but I don't know what ones. Does anyone know what I did wrong?
Thank you.

Fürst Thal's picture
Fürst Thal
Senior DeveloperDeveloperExterior DeveloperInterior DeveloperReviewer
Joined:
2018-01-22 22:14
Last seen:
5 days 4 hours ago

Did you download Tamriel_Data?
Also, can you show me how you registered the BSA and how your loda order looks?

med5553's picture
med5553
Joined:
2018-07-20 20:23
Last seen:
2 years 6 months ago

Hello,
I typed this into my ini file:
[Archives]
Archive 0=Tribunal.bsa
Archive 1=Bloodmoon.bsa
Archive 2=TR_Data.bsa
Archive 3=PT_Data.bsa

My load order is attached in a jpeg. The highlighted file is where the first pcture left off.
Thank you

Ragox's picture
Ragox
Senior DeveloperDeveloperInterior DeveloperReviewer
Joined:
2016-01-17 01:30
Last seen:
3 weeks 4 days ago

The issue is due to OpenMW, you need to also add the two .bsa archives to your openmw.cfg (it's located in Documents\My Games\OpenMW). So it should look like this inside that config:

fallback-archive=Morrowind.bsa
fallback-archive=Tribunal.bsa
fallback-archive=Bloodmoon.bsa
fallback-archive=TR_Data.bsa
fallback-archive=PT_Data.bsa

med5553's picture
med5553
Joined:
2018-07-20 20:23
Last seen:
2 years 6 months ago

You two fixed it! Thank you so much, now I get to explore a whole new part of Morrowind!
 

Ragox's picture
Ragox
Senior DeveloperDeveloperInterior DeveloperReviewer
Joined:
2016-01-17 01:30
Last seen:
3 weeks 4 days ago

You're welcome! Now go and make a pilgrimage to Necrom! 
And don't forget that we'll release a large update soon smiley

Melloassassin's picture
Melloassassin
Joined:
2019-12-04 05:31
Last seen:
4 months 1 week ago

I use tr for normal morrowind and it does the same thing should that also fix it for normal morrowind the reason I don't use open mw is because the mods won't show up even if I do all the data file folders for mods.
 

Drritz's picture
Drritz
Joined:
2020-03-10 16:37
Last seen:
10 months 2 weeks ago

Hey, I used this same fix and it worked, i was seeing violet squares instead of some items and faces now they are restored. BUT the quality of the restored items is low as well as faces and bodies of many NPC. Playing on OpenMW. Any idea how to fix?
Thanks!

Atrayonis's picture
Atrayonis
Lead DeveloperDeveloperInterior DeveloperQuest Developer
Joined:
2015-09-28 20:13
Last seen:
13 hours 33 min ago

Unfortunately, this is likely because much of our stuff is still low-res, even in the high-res BSAs. That should change, given time.
Faces and bodies are vanilla styled, there are currently no third-party plugins that change this and it's not something we would do.

Aquelyra's picture
Aquelyra
Joined:
2020-09-02 20:51
Last seen:
4 months 1 week ago

Greetings, everyone!!! First of all, thanks a lot for all that huge work done through all these years! My time to taste this wonderful travel opportunity through the fairyland of Tamriel Rebuilt has finally come. I've already been here and there, and this time I've ended up with exclamation marks at places where there Temple Domes should be. This is the first time I'm encountering such an error. Everything else shows up just right. I tried all the tips and instructions I could find over the Internet and on your Project website in particular. I tried several times to use BSAreg, WryeMash, Mlox, and maybe something else. I use stock Morrowind files within Steam folders with only cosmetic mods installed. Maybe you know a way to fix this issue, and could share it with me, please??
And also there are two problems which, I think, could be considered as bugs. Both of them cause error messages to appear at the start of the game. The text of the first one read: "Can't find 'T_SndEnv_Birds1' for region 'Vorndgad Forest Region'". I've seen that someone already mentioned that problem somewhere over the forums. The second one: "Can't find 'Mephalain Mountains' for cell 'Salien'". I believe there's a typo in the word "Mephalain", and that's the cause :)
Anyway, the latter two problems don't do anything nasty to my experience, but the first one really does and breaks the game's atmosphere thoroughly.

Thank you very much in advance!!!
Aquelyra

Aquelyra's picture
Aquelyra
Joined:
2020-09-02 20:51
Last seen:
4 months 1 week ago

Greetings again!!! One of the problems is fixed: a problem with T_SndEnv_Birds1.wav. All you need to do is navigate to ...\Morrowind\Data Files\Sound\Sky and rename vorndgad_birds.wav into vorndgad_birds1.wav.
Now about the problem with Temple Dome. I've found out that I'm missing something called meshes. Thanks to Google I've been able to find a page https://www.tamriel-rebuilt.org/asset/lnd-gh-hotfix-td-v7 with such meshes. I put everything from the archive into the meshes folder and into the meshes\TR folder. That didn't help anyway, and now the game can't find tr_flora_amanita_01.nif somehow crying
Gods, how difficult that is...

Aquelyra's picture
Aquelyra
Joined:
2020-09-02 20:51
Last seen:
4 months 1 week ago

Yay!!! I did it!!!! You need to rename files "tr_flora_templedome_01.nif" and "tr_flora_templedome_02.nif" from the archive "T_D_v7_Hotfix\tr - meshes (high and low)\o" (this archive is available at the address I mentioned in the message above) into "tr_flora_amanita_01.nif" and "tr_flora_amanita_02.nif" respectively and put them into your folder ...\Morrowind\Data Files\Meshes\TR\f. Whew... angel
The one problem remains, with "Mephalain" and "Sailen" one, and I think it's impossible to resolve it without a deep understanding of how to create, pack and unpack mods, etc. It doesn't affect my experience yet.
Now I have another problem to solve. There are two types of trees that appear correctly only while being near them: "Flora_tree_MH_01" and "Flora_tree_MH_02". Let's see what Google can say about it laugh

MinerMan60101's picture
MinerMan60101
Senior DeveloperDeveloperExterior DeveloperInterior DeveloperReviewer
Joined:
2016-10-09 23:10
Last seen:
26 min 26 sec ago

I think you have an outdated version of Tamriel Data. Just update that and you should be fine.

Aquelyra's picture
Aquelyra
Joined:
2020-09-02 20:51
Last seen:
4 months 1 week ago

Thanks a lot for your reply!!! My Tamriel Data has version 7.1.7. I guess it's the latest one. enlightened
I use graphic herbalism, so that was the only way to resolve the problem with mushrooms because Google says this is a known problem with the aforementioned mod and it awaits its update in the "near future"smiley.

Atrayonis's picture
Atrayonis
Lead DeveloperDeveloperInterior DeveloperQuest Developer
Joined:
2015-09-28 20:13
Last seen:
13 hours 33 min ago

Hello.

"Can't find 'T_SndEnv_Birds1' for region 'Vorndgad Forest Region'". I've seen that someone already mentioned that problem somewhere over the forums.

That was an outdated version of Skyrim: Home of the Nords.

The second one: "Can't find 'Mephalain Mountains' for cell 'Salien'". I believe there's a typo in the word "Mephalain", and that's the cause :)

That is an error caused by some outdated third party plugin for Tamriel Rebuilt or you are loading TR_Mainland before Tamriel_Data (but you should have more issues that way).

Same third party plugin reason with your issues with the Temple Dome (I assume that's the pre-MWSE/OpenMW version of my Graphic Herbalism addon).

Aquelyra's picture
Aquelyra
Joined:
2020-09-02 20:51
Last seen:
4 months 1 week ago

Hi there!!! You flatter me with your attention, outlanderblush, much appreciate it!!

That was an outdated version of Skyrim: Home of the Nords.

I had decided to get rid of this Skyrim mod, but the problem remained. After I renamed the file, everything became just fine.

That is an error caused by some outdated third party plugin for Tamriel Rebuilt or you are loading TR_Mainland before Tamriel_Data (but you should have more issues that way).

I use a program called "mlox" to sort my plugins correctly. But yes, it's all about an outdated plugin "MCA - TR addon", just noticed it surprise. I tried to patch it with "TR_FilePatcher" but, alas, no luck. I think I'm fine with that... Because this plugin makes Morrowind alive for real.
The same problem occurred with the TR addon for "Abot's Window Glow" (like "object reference 'in_mh_window_01n' missing in master file...) after I tried to find a solution for all these aforementioned problems. I don't know what did I do wrong. But now I'm going to try another mod for that: "Windows Glow in the Dahrk". What a tasty name cheeky
"Book rotate" became a pain too, but that's another story...
Thanks again!!!

Aquelyra's picture
Aquelyra
Joined:
2020-09-02 20:51
Last seen:
4 months 1 week ago

Oh, gods, silly me... When the last time I installed Abot's mod, I referred to the readme file. A complicated update procedure described there.
My apologies.

Atrayonis's picture
Atrayonis
Lead DeveloperDeveloperInterior DeveloperQuest Developer
Joined:
2015-09-28 20:13
Last seen:
13 hours 33 min ago

But yes, it's all about an outdated plugin "MCA - TR addon", just noticed it surprise.

The bane of many people's installations. It's a shame that is permissions do not allow for updates.

Glow in the Dahrk is the future (which we are living in), so good choice moving to that. smiley

Melloassassin's picture
Melloassassin
Joined:
2019-12-04 05:31
Last seen:
4 months 1 week ago

for some reason  the only texture im missing are tables in mournhold
 

Aquelyra's picture
Aquelyra
Joined:
2020-09-02 20:51
Last seen:
4 months 1 week ago

For broken textures, I used an archive with upscaled vanilla textures found somewhere on Nexus Mods. Maybe that would help you too.

Atrayonis's picture
Atrayonis
Lead DeveloperDeveloperInterior DeveloperQuest Developer
Joined:
2015-09-28 20:13
Last seen:
13 hours 33 min ago

Melloassassin

for some reason  the only texture im missing are tables in mournhold

You are using MGSO. Do not use MGSO.